Скандинавска приказка - Част 1

Решението за тази дестинация беше продиктувано предимно от факта,че никога не бях посещавал,която и да е от Скандинавските държави до момента.Като се има предвид и факта,че Полярния кръг и Норд Кап действат като магнит за моторджиите и хилядите писания по най-различни форуми,а също така и разкази на очевидци,не оставаше нищо друго освен да начертаем маршрута и да определим датата.

,

След няколко срещи с Лъчо(Luke),първоначалния проект изглеждаше така:
България,Сърбия,Хърватия,Словения,Австрия,Германия,Швеция,Финландия,Норвегия,Дания,Франция,Швейцария,Италия,Черна Гора,Албания,Гърция,или Македония и отново у дома.
Поради низ от причини,както обективни,така и субективни,маршрута беше поизменен,като Франция отпадна въобще като вариянт,а Лъчо реши,че след Дания директно ще се прибира към България,поради служебни и лични ангажименти.
Така датата 14.06.2009г.,беше определена като датата за тръгване.
Приготовленията започнаха още на 12-ти

Тръгнахме с много настроение и след границата Лъчо започна веднага да слага камери по мотора за снимки
Тук е мястото да благодаря на всички приятели от форума,които дойдоха да ни изпратят,както и специaлно на Ники Николов и Жоро(тримата),които отразиха началото на това вълнуващо пътешествие с уникални кадри заснети лично от тях,както и за това,че „приютиха” сина ми Преслав за последните 180км,от 970 км пробег за първия ден.
Гледките,около езерото на град Блед си заслужаваха препускането от предния ден.
Тук с нашия съппорт трябваше да се разделим.


Ники и Жоро отиваха към Грац,а ние продължавахме към Залцбург,Берхтесгаден(Кьонигзее) и Байройт,като последна точка за деня.
Езерото Кьонигзее някога е принадлежало на Австрия,но в последствие откупено от някой си от немските крале,беше нашия стоп за обяд.


Пристигането ни в Байройт,беше съпроводено с лек дъжд,но той не помрачи настроението ни,а бързо ни заведе в Гаст Хаус "БургерРойт" N49 57 49.1 E11 34 47.0,след пробег за деня от 630км.
Двойната стая струва 80 евро с включена закуска и интернет връзка в стаите.
Ресторанта се менажира от италиянци,естествено преобладаващите блюда в менюто-италиянски.
Сутринта отново беше дъждовна,но само след около 50-ина км,дъжда си отиде и до Рощок,единственото,което ни съпровождаше беше вятър.Така след пробег от 550км,в късния следобяд(около 16.30ч.) се озовахме на пристанището,от където трябваше да отплуваме същата вечер в 22.30ч за Трелеборг-Швеция с компанията ScandLines ,цена за мотоциклет + двама човека в кабина без илюминатор 155евро.
Доволни ...малко преди Рощок


Подредихме моторите на опашката и отидохме да търсим заведение в което да "избутаме" оставащите 5 часа


следва продължение.......