Скандинавска приказка - Част 14

Колкото и да ни харесваше Берген,трябваше да продължим към Stavanger и Lysefjorden един от най-атрактивните фийорди в Норвегия и скалата-Preikestolen
След 275км пробег за деня пристигнахме в селцето Forsand разположено в самото начало на Lysefjorden и съвсем близко до скалата-Preikestolen.Настанихме с в къмпинг с такъв изглед към фийорда.

,

Бях виждал от снимки каква е гледката от скалата и вътрешно се борех със себе си дали все пак да не се качиме въпреки страха ми от височини?!Надделя „разума”,а и сутрешната мъгла над фийорда не беше подходяща за изкачване.Фери-то тръгваше в 10.10ч от Форсан,което щеше да ни заведе до другия край на фийорда в Lysebotn.
Круиза е около 2,5-3ч.,а гледките са умопомрачителни....


снимката е свалена от нета....само за илюстрация...


Тези 2,5часа минаха неусетно с красотите на фийорда....


"Preikestolen"-поглед от към фийорда..
Поглед към Lysebotn...
От Лисеботн по този път се изкачихме отново на 1000 м.над.вис.


А от горе гледката към фийорда беше такава.....

А пред нас пътя изглеждаше така...
Непрекъснато качвахме,спускахме и така докато стигнахме Dalen и този прекрасен фийорд.


След 400км пробег за деня се озовахме в Осло.
Осло ни се струваше „блудкав”и бързо-бързо хванахме пътя за Копенхаген през Гьотеборг.С Ники(huko) се срещнахме в Гьтеборг в ранния следобед и „утрепахме” два часа в сладки приказки,с това каква „мъка” ги чака в Норвегия,а нас в Дания и супер полезна информация за избягването на „Готхард тунел” в Швейцария,за,което съм му безкрайно благодарен.
След 590км пробег за деня,пристигнахме в Копенхаген.Тук отново останахме да нощуваме два пъти.Настанихме се в хотел и за първи път от две седмици се радвахме на нощта.

следва продължение....