Скандинавска приказка - Част 11

Е..... в крайна сметка отплавахме....

,

гледките от кораба бяха страхотни ...отново


Вече си представях как тъпееме до неделя в Бодо,но отново след пореден телефонен разговор с фирмата ме увериха,че човека,който ще сменя гумата ще ме изчака срещу някакви си скромни 500 NOK,е.... важното беше,че ще продължим.ето на това приличаше гумата...Гумата изкара малко над 10,000 км и наистина мога да кажа само хубави неща за нея.....дори и в това състояние в дъжда беше перфектна

Само срещу 350 евро....Наближавахме отново "Полярния кръг"


Малко преди Mo I Rana пресякохме още веднъж Полярния кръг-N66 33 06.7 E15 19 19.6На Мо И Рана отделихме съвсем малко време.А Димо явно инвестира и в "Мо И Рана"...съвсем близо до "Полярния кръг"....ееееххх,ако знаехме по-рано...

Продължихме на юг към Steinkjer


10 км преди града(общ пробег за деня 460км) видяхме табела-къмпинг,буквално до пътя и отбихме.Оказа се,че в собствения си имот норвежко семейство са построили бунгала(кабини) и цените бяха повече от приемливи 250 NOK,без баня и тоалетна(ползват се общи бани и тоалетни-перфектни),но и за първи път в бунгалото нямаше печка,хладилник и посуда..... N64 10 44.7 E11 51 42.1Естествено въпроса беше какво ще се вечеря,като наоколо нямаше нищо,освен няколко къщи.Собственика любезно ни предложи да ни сготви типична норвежка вечеря за двама срещу 220 NOK(най-евтината до момента).Естествено,че приех,още повече ми беше интересно що е то типична норвежка вечеря?!


Колбас от лос,бекон,пържени яйца с лук,сирене,картофена салата,подобие на сухар,парченца ябълка,бира и фантаМалко китно,туристическо градче,популярно предимно сред сноу-бордисти,които си падат през лятото да карат сноу-борд,а така също и сред любителите планинари качващи се към ледниците и разбира се сред мотористите,които си падат да карат по най-високо преминаващия път в Норвегия и северна Европа.Пробег за деня 430км.


Реката слиза директно от ледниците....


Дилемата беше,дали на следващия ден да отидем до Андалснес-стълбата на троловете,или да караме по най-високо преминаващия път(1445 м над.вис.) в Норвегия път номер RV 55 към един от най-впечатляващите фийорди и ледници и след това към Берген?!

следва продължение.....